700 calorieën | 25 minuten bereiden
Voor 2 personen
Kook 1 liter water in een pan met 2 blokjes groentenbouillon. Fruit 1 gesnipperde ui en 2 uitgeknepen teentjes knoflook in 2 eetlepels olijfolie. Wanneer deze glazig zijn voeg daar 10 klein gesneden gedroogde tomaatjes (uit potje) aan toe en bak even aan. Voeg daar 200 gram risottorijst aan toe en roer goed door elkaar. Vervolgens voeg je steeds een beetje bouillion toe. Laat de risotto steeds het vocht eerst opnemen voordat je nieuwe bouillion opgiet.
Na ongeveer 10 minuten voeg je 2, in blokjes gesneden tomaten toe. Blijf roeren!
Rasp in de tussentijd 50 gram parmezaanse kaas en snij 1 bosje verse basilicum fijn.
Na ongeveer 20 minuten bak je 2 mootjes zalm van elk 100 gram in een beetje boter in 6-8 minuutjes gaar. Eventueel bestrooien met zout en peper.
De risotto is na ongeveer 25 minuten gaar. (Even proeven!) Haal de pan van het vuur en roer er de gerapte kaas en de helft van de basilicum doorheen.
Schep de risotto op borden en leg daar de zalm op. Garneer met de rest van de basilicum.
Eet smakelijk 😋
Comments