top of page
Zoeken

Sticky zalm met bimi en rijst

600 calorieën | 15 min bereiden | 30 min wachten


Voor 2 personen

Zalm marineren

Roer 4 el sojasaus (ik neem altijd de zoutarme) met 4 el vloeibare honing en het sap van een 1/2 citroen door elkaar en leg hier 200 gram zalm in. Zet voor minimaal 30 minuten weg. Besprenkel de marinade zo nu en dan over de zalm of keer deze een paar keer om.


Bereiden

Kook 150 gram basmatirijst zoals op de verpakking staat.


Snij 200 gram bimi in stukken van ongeveer 2 cm en gaar deze in een beetje water voor 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet.


Verhit beetje olie in een koekenpan. Haal de zalm uit de marinade en bak de zalm aan elke kant in 2-3 minuten. Haal de zalm uit de pan en houdt deze warm door deze af te dekken met aluminiumfolie.


Bak in dezelfde pan 3 uitgeknepen teentjes knoflook en 1 fijngesneden rode peper, waarvan de zaadlijsten zijn verwijderd. Voeg de restant van de marinade toe en voeg de bimi toe. Laat 5 minuutjes zachtjes koken.


Opdienen maar!

Schep eerst wat rijst op een bord, leg daarop het binimengsel en de zalm. Giet het achtergebleven vocht uit de "bimi-pan" over de zalm.


Eet smakelijk! 😋


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page