top of page
Zoeken

Pittige sperziebonen met tofoe en Basmati rijst

(Zilvervliesrijst is gezonder, maar heb jij ooit een Aziaat gezien die zilvervliesrijst eet? Basmati rijst komt op een goede tweede plaats: meer vezels dan witte rijst.)


Voor 2 personen:

250 gram sperziebonen, 200 gram tofoe, 2 tenen knoflook, 1 grote ui, 1 tl sambal, 2 el ketjap (manis), 1 cm gember, zout, peper, 2 el zonnebloemolie, 150 gram Basmati rijst. Gedroogde uitjes.

Kook de sperziebonen 10 minuten en zet apart. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de tofoe in dobbelstenen en laat even uitlekken op keukenpapier.

Verhit in wok de olie en roerbak hierin de gesnipperde ui, knoflook, gember, sambal en de ik blokjes gesneden tofoe. Schep voorzichtig om, zodat de tofoe niet breekt. Wanneer de tofoe rondom bruin is, voeg je de sperziebonen en ketjap toe. Laat het geheel nog 5 minuten meebakken. Zout en peper naar smaak.

Serveer de bonen-tofoe met de Basmati rijst en garneer met gedroogde uitjes.


Eet smakelijk


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page