top of page
Zoeken

Overgewicht Overwinnen vanuit Persoonlijk Leiderschap

Waarom Persoonlijk Leiderschap Beter Werkt dan een Dieet om Blijvend Slank te WordenOvergewicht is een uitdaging waar veel mensen mee worstelen. Vaak zoeken ze naar oplossingen in diëten en tijdelijke maatregelen, maar zelden wordt de kern van het probleem aangepakt. Het is niet simpelweg een kwestie van te veel eten vanwege honger; achter overeten schuilt vaak een emotionele disbalans. Hier komt persoonlijk leiderschap om de hoek kijken als een krachtigere benadering dan alleen maar een dieet volgen.

Fitspel staat voor Overgewicht Overwinnen vanuit Persoonlijk Leiderschap. Met deze blog wil ik hier wat meer helderheid in creëren.


Persoonlijk Leiderschap draait om het actief nemen van verantwoordelijkheid voor jouw leven.

Het Verschil tussen Persoonlijke Ontwikkeling en Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijke ontwikkeling omvat het groeien en verbeteren op diverse levensgebieden door het vergroten van kennis, vaardigheden en bewustzijn. Het is een proces van zelfverbetering en groei. Persoonlijk leiderschap daarentegen gaat dieper. Het draait niet alleen om groei, maar om het actief nemen van verantwoordelijkheid voor je leven. Het gaat om bewuste keuzes maken en het leiden van jezelf naar je doelen en waarden, zelfs in uitdagende situaties.


Voorbeeld van het Verschil:

Stel je voor dat je een cursus volgt over gezond eten en lichaamsbeweging. Dit is een stap in persoonlijke ontwikkeling, omdat je je kennis en vaardigheden vergroot op het gebied van gezondheid. Maar persoonlijk leiderschap komt pas echt om de hoek kijken wanneer je deze kennis toepast in je dagelijks leven, zelfs als het moeilijk wordt. Het betekent het nemen van verantwoordelijkheid voor je voedingskeuzes en het consequent blijven werken aan een gezonde levensstijl, ongeacht de obstakels die je tegenkomt.


Hoe je met Fitspel Overgewicht Overwint vanuit Persoonlijk Leiderschap in 4 fases

Fase 1: Vertrouwen - Bouwen aan Zelfwaarde en Resultaten

Vertrouwen vormt de basis van elke verandering, maar het kan een zeldzaam goed worden wanneer overgewicht al vele jaren een strijd is geweest. Voor velen die langdurig met overgewicht hebben geworsteld, kan het vertrouwen in zichzelf en in hun vermogen om blijvende veranderingen te maken, ernstig aangetast zijn. Het kan zelfs zo zijn dat de omgeving, inclusief vrienden en familie, niet meer gelooft dat verandering mogelijk is, waardoor het nog moeilijker wordt om vertrouwen te herwinnen.


Bovendien kunnen mensen die al talloze pogingen hebben gedaan om af te vallen, het geloof in zichzelf verliezen. De voortdurende cyclus van pogingen en mislukkingen kan een zware tol eisen op het zelfvertrouwen en de motivatie.


Met Fitspel richten we ons op het opbouwen van vertrouwen door te werken aan de basis van zelfwaarde en het behalen van concrete resultaten door middel van kleine, haalbare stappen en continue feedback. We begrijpen dat elk individu uniek is en dat de reis naar een gezonder gewicht gepaard gaat met ups en downs. Daarom moedigen we aan om kleine overwinningen te vieren en te leren van tegenslagen, en zo geleidelijk aan het vertrouwen in zichzelf en het proces te herstellen.


Door het opbouwen van vertrouwen kunnen zelfs degenen die het meest ontmoedigd zijn door eerdere mislukkingen, weer hoop vinden en de kracht ontdekken om door te gaan op de weg naar een gezonder en gelukkiger leven.


Fase 2: Verkennen - Ontdekken en Updaten van Jouw Persoonlijke Programmering

Om effectief te kunnen werken aan blijvend gewichtsverlies, is het essentieel om te begrijpen hoe je huidige gewoonten en gedragingen zijn gevormd. Onze persoonlijke programmering, gevormd door onze opvoeding, sociale interacties en fysieke omgeving, heeft een diepgaande invloed op hoe we zijn en hoe we ons gedragen, inclusief ons eetgedrag.


Gedrag, met inbegrip van eetgedrag, volgt vaak patronen die zijn gevormd door deze programmering. In de fase van Verkennen onderzoeken we met Fitspel of deze programmering nog steeds relevant en helpend is, of dat bepaalde aspecten ervan mogelijk moeten worden geüpdatet.


Met Fitspel moedigen we aan tot zelfonderzoek en zelfbewustzijn, waarbij we de invloed van onze programmering op ons gedrag erkennen en actief werken aan het updaten van die delen die niet langer in lijn zijn met onze doelen en waarden.

We nemen de tijd om te reflecteren op hoe we waren en wie we nu zijn, en onderzoeken welke delen van onze programmering ons ondersteunen en welke ons belemmeren. Dit kan betekenen dat we bepaalde overtuigingen of gewoonten moeten heroverwegen en mogelijk veranderen om ons te helpen ons gewenste doel te bereiken.


Met Fitspel moedigen we aan tot zelfonderzoek en zelfbewustzijn, waarbij we de invloed van onze programmering op ons gedrag erkennen en actief werken aan het updaten van die delen die niet langer in lijn zijn met onze doelen en waarden. Door bewust te kiezen welke delen van onze programmering we willen behouden en welke we willen veranderen, kunnen we een solide basis leggen voor blijvende verandering en groei.
Fase 3: Verbeteren - Het Omarmen van het Voortdurende Proces van Persoonlijk Leiderschap

Het streven naar een blijvend slank leven vanuit persoonlijk leiderschap is geen eenmalige gebeurtenis, maar eerder een voortdurend proces van groei en verbetering. In deze fase van Verbeteren moedigen we aan om het proces te omarmen en te erkennen dat elke stap die je zet, hoe klein ook, bijdraagt aan jouw vooruitgang.


Bij Fitspel begrijpen we dat hoewel ons programma is ontworpen als een 90-dagen traject, de reis naar blijvend gewichtsverlies en persoonlijke groei veel verder gaat dan die periode. Daarom leggen we de nadruk op het nemen van één actie per dag. Door het grote doel, zoals het verliezen van bijvoorbeeld 30 kilo, op te breken in dagelijkse acties, wordt het behapbaar en zie je dat progressie mogelijk is.


Het dagelijks uitvoeren van verschillende acties helpt je te realiseren dat je voortdurend bezig bent met zelfverbetering. Dit proces van continue groei kan verrassend leuk en bevredigend zijn. Elke keer dat je jezelf verbetert, of het nu is door een gezonde maaltijd te kiezen, te sporten of zelfs maar bewust te ademen in stressvolle situaties, creëer je een positieve verandering in je leven.


Belangrijk is dat wanneer jij verbetert, er ook ander afslankresultaat ontstaat. Door jezelf te blijven verbeteren, ontdek je dat het slank blijven niet alleen een fysieke verandering is, maar ook een weerspiegeling van jouw groei als individu.


Fase 4: Verbinden - Creëren van Waarde voor Jezelf en Anderen

Persoonlijk leiderschap is meer dan alleen het streven naar persoonlijke groei; het gaat ook om het creëren van waarde voor zowel jezelf als anderen. Het begint met het cultiveren van eigenwaarde en het besef dat je de moeite waard bent om in te investeren. Door positieve veranderingen in jezelf aan te brengen, zul je een positieve invloed hebben op de mensen om je heen, wat verder reikt dan alleen jouw fysieke verandering.


Met Fitspel moedigen we aan tot het omarmen van een holistische benadering van verandering. Dit betekent dat we niet alleen streven naar een verandering op fysiek niveau, maar ook op mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel niveau. Het is het bewustzijn dat je tot veel meer in staat bent dan je ooit voor mogelijk had gehouden.


Door jezelf te verbinden met dit diepere besef van eigenwaarde en potentieel, begin je niet alleen een positieve transformatie in jezelf, maar ook in je relaties en gemeenschap. Je wordt een bron van inspiratie voor anderen, omdat ze getuige zijn van jouw groei en vooruitgang.


Het creëren van waarde voor jezelf en anderen is een voortdurend proces van groei en verbinding. Het is het besef dat jouw inspanningen niet alleen jou ten goede komen, maar ook een ripple-effect hebben dat anderen inspireert om hetzelfde te doen. Dus, blijf jezelf uitdagen, blijf groeien en blijf de wereld om je heen verrijken met jouw positieve energie en transformatie.


Samenvatting: Het Pad naar Overgewicht Overwinnen vanuit Persoonlijk Leiderschap

Blijvend slank worden vereist meer dan alleen een dieet; het vraagt om persoonlijk leiderschap. We volgen vier essentiële fasen:

  1. Vertrouwen: Bouw vertrouwen in jezelf en het proces door zelfwaarde te versterken en resultaten te behalen via dagelijkse acties.

  2. Verkennen: Onderzoek je persoonlijke programmering en update wat niet langer behulpzaam is voor je doelen.

  3. Verbeteren: Omarm het voortdurende proces van groei en verbetering door dagelijkse acties te focussen op continue vooruitgang.

  4. Verbinden: Creëer waarde voor jezelf en anderen door een bron van inspiratie te worden en een positieve invloed te hebben op je omgeving.


Met deze benadering integreren we persoonlijk leiderschap in onze reis naar blijvend gewichtsverlies, strevend naar een leven van vervulling, groei en verbondenheid.


Ontdek hoe jij Overgewicht kan Overwinnen vanuit Persoonlijk Leiderschap

Op 6 mei lanceren we opnieuw Fitspel TEAM; een kans om Fitspel te spelen met de steun van jouw teamgenoten - andere Fitspelers die begrijpen hoe jij je voelt omdat ze in hetzelfde schuitje zitten!

Bovendien krijg je 6 extra coachsessies. Grijp nu je kans, want we bieden een beperkt aantal tickets aan met een ongelofelijke 40% korting. Dit is de laatste serie in de huidige vorm!Wil je liever 1-op-1 begeleiding? Kies dan voor ons Fitspel VIP-programma met een afslank GARANTIE. Maak eerst hier een afspraak voor een gratis 30-minuten kennismakingsgesprek.


Tot bij Fitspel!63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page