400 calorieën | 20 minuten bereiden | 15 minuten wachten
Voor 2 personen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij 2 aubergines in dunne plakken. Strooi wat zout over de aubergines en bak beide kanten in wat olijfolie in een koekenpan bruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
Bak 4 uitgeknepen teentjes in wat olijfolie en voeg daar 4 grote in stukjes gesneden vleestomaten bij. Laat de tomaten zacht worden en wat inkoken. Voeg wat zout, peper, theelepel suiker en bosje fijngesneden basilicum toe.
Rasp 100 gram Parmezaanse kaas.
Leg in de ovenschaal een laagje aubergines en daarop de tomatensaus en wat geraspte kaas. Herhaal dit en eindig met een laagje aubergines en kaas.
Zet voor 15 minuten in de oven en schep op borden. Top af met wat gesneden basilicum.
Lekker met stokbrood of risotto.
Comments