top of page
Zoeken

Gegrilde aubergine met tahin en kikkererwten


500 calorieën | 20 minuten bereiden


Voor 2 personen.

Aubergine

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aubergine en snij deze in 6 dunne plakken.

Maak een marinade van 1 eetlepel ras el hanout, 1 uitgeknepen teen knoflook, zout, peper en 2 el olijfolie.

Smeer de aubergineplakken onder en boven in met de marinade. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet voor 20 minuten in de oven.


Kikkererwten mengsel

Was 200 gram kikkererwten uit blik onder stromend water en laat uitlekken.

Verdeel deze op een ovenplaat met bakpapier en strooi hier paprikapoeder en peper over. Even door elkaar roeren en dan voor 15 minuten in de oven.


Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en smoor hierin 1 grote fijngehakte ui en 2 uitgeknepen teentjes knoflook. Wanneer deze licht bruin is 15 gehalveerde cherrytomaatjes toevoegen en langzaam garen. Wanneer de kikkererwten licht bruin zijn, meng je deze door het tomatenmengsel.


Tahin saus

Meng 3 el tahin met 3 el KOKEND water (het moet echt kokend zijn, omdat het anders niet goed mengt met de tahin) en het sap van een 1/2 citroen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.


Afmaken die handel

Schep het kikkererwten-tomatenmengsel op een bord. Leg daar de aubergine plakken op. Sprenkel de tahin saus over de aubergine en daarover 30 gram (per persoon) gekruimende feta kaas.

Aftoppen met peterselie. (Helaas op de foto geen verse peterselie, want dat had ik niet meer in huis. Maar verse heeft zeker de voorkeur!).


Eet smakelijk! 😋



17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page