650 calorieën | 20 minuten bereiden
Voor 4 personen:
4 zalmfilets van elk 100 gram
250 gram Basmatirijst
500 gram gemengde groenten
3 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 ui, fijngehakt
4 el zonnebloemolie
5 el honing
4 el sojasaus
2 el ketjap manis
1/2 citroen uitgeperst
zout, peper naar smaak
Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok en roerbak hierin de groenten en 1 teentje knoflook en de ui, gedurende 15 minuten. Doe de ketjap erbij en zout en peper naar smaak. Zet het vuur lager.
Maak een saus door de honing, soja en citroensap door elkaar te roeren. (Als de honing te dik is, zet het dan even in de magnetron om het vloeibaarder te maken.)
Verhit in een koekenpan 2 el zonnebloemolie en bak in 5 minuten de zalm daarin. Draai de zalm om en bak de overige 2 gehakte teentjes knoflook daarin. Voeg de saus erbij en laat inkoken voor ongeveer 3 minuten. Giet met een lepel steeds wat saus over de zalm.
Verdeel de rijst over borden en daarbij de groenten en zalm. Giet wat van de overgebleven saus over de zalm.
Eet smakelijk!
Comments