300 calorieën | 20 minuten bereiden
Voor 4 personen:
400 gram puntpaprika's in stukken
1 ui en 1 grote teen knoflook gesnipperd
500 gram bruine bonen
150 gram magere spekreepjes
40 gram tomanenpuree
2 groenten bouillionblokjes
2 el olijfolie
4 el magere kwark
Fijngesneden koreander
1 liter water
Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin de paprika met de tomatenpuree. Verkruimel hierover de bouillionblokjes en giet het water erbij. Laat voor ongeveer 15 minuten pruttelen.
Bak in een droge hete koekenpan de spekreepjes met de ui en en knoflook. Laat licht bruin worden.
Spoel de bruine bonen af onder koud water.
Pureer de paprikasoep met een staafmixer en voeg het spek mengsel en de bruine bonen toe. Laat even staan, om de bruine bonen warm te maken.
Schep op borden en garneer met 1 el magere kwark per bord en wat koriander.
Eet smakelijk. 😋
Comments