top of page
Zoeken

Nasi met gemarineerde garnalen

450 calorieën | 20 minuten bereiden


Voor 4 personen

Voor de nasi:

200 gram basmati rijst

400 gram gemengde oosterse groenten, klein gesneden, 1 rode peper zonder zaadlijsten en klein gesneden

200 gram gepelde grote garnalen

150 gram magere spekreepjes

1 teentje uitgeknepen knoflook

2 el ketjap

2 el sojasaus

3 el zonnebloemolie


Voor de marinade:

3 el ketjap

2 el sojasaus

1 el honing

2 teentjes uitgenepen knoflook


Een paar uur van te voren:

Kook de rijst zoals op de verpakking staat en laat afkoelen.

Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en roer door de garnalen. Zet voor paar uur in de koelkast.


Als je de nasi gaat maken kan je de garnalen uit de koelkast halen.


Bak de spekreepjes in een wok. Wanneer deze licht bruin zijn roerbak dan de groenten 7 minuten op hoog vuur mee.

Voeg 2 el zonnebloem olie toe en roerbak de afgekoelde rijst bij de groenten. Voeg hier 1 el ketjap en 1 el sojasaus aan toe.

Zet het vuur uit en dek de pan af met een deksel (of aluminiumfolie).


Verhit in een koekenpan 1 el zonnebloemolie. Haal de garnalen met een schuimspaan uit de marinade en roerbak in ongeveer 5 minuten totdat ze roze en lichtbruin zijn. Voeg dan de marinade erdoor en verwarm voor ongeveer 2 minuten.


Schep de nasi op borden en daarop de garnalen.


Eet smakelijk. 😋



PS: TIP: maak 2 x zoveel, zodat je de helft kan invriezen.

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page