450 calorieën | 20 minuten bereiden
Voor 4 personen
Voor de nasi:
200 gram basmati rijst
400 gram gemengde oosterse groenten, klein gesneden, 1 rode peper zonder zaadlijsten en klein gesneden
200 gram gepelde grote garnalen
150 gram magere spekreepjes
1 teentje uitgeknepen knoflook
2 el ketjap
2 el sojasaus
3 el zonnebloemolie
Voor de marinade:
3 el ketjap
2 el sojasaus
1 el honing
2 teentjes uitgenepen knoflook
Een paar uur van te voren:
Kook de rijst zoals op de verpakking staat en laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en roer door de garnalen. Zet voor paar uur in de koelkast.
Als je de nasi gaat maken kan je de garnalen uit de koelkast halen.
Bak de spekreepjes in een wok. Wanneer deze licht bruin zijn roerbak dan de groenten 7 minuten op hoog vuur mee.
Voeg 2 el zonnebloem olie toe en roerbak de afgekoelde rijst bij de groenten. Voeg hier 1 el ketjap en 1 el sojasaus aan toe.
Zet het vuur uit en dek de pan af met een deksel (of aluminiumfolie).
Verhit in een koekenpan 1 el zonnebloemolie. Haal de garnalen met een schuimspaan uit de marinade en roerbak in ongeveer 5 minuten totdat ze roze en lichtbruin zijn. Voeg dan de marinade erdoor en verwarm voor ongeveer 2 minuten.
Schep de nasi op borden en daarop de garnalen.
Eet smakelijk. 😋
PS: TIP: maak 2 x zoveel, zodat je de helft kan invriezen.
Comments