top of page
Zoeken

Gekookte mosselen in roomsaus

340 calorieën | 15 minuten bereiden


Mosselen (voor 2 personen)

Was 2 kilo mosselen goed af onder koud stromend water. De mosselen die niet sluiten of kapot zijn mag je weggooien.


Fruit in een flinke pan in 1 el roomboter 1 gesnipperde ui en 2 uitgeknepen teentjes knoflook. Wanneer deze lichtbruin zijn voeg je de mosselen toe en blus met 100 ml (droge)witte wijn. Strooi flink wat zwarte peper erover en hussel regelmatig om. De mosselen zijn gaat wanneer ze allemaal open zijn. Meestel na 5-7 minuten.


Giet af en vang het vocht op. Laat de mosselen met de deksel op de pan staan om warm te houden.


Saus

Kook het mosselvocht op hoog vuur voor de helft in en zet dan het vuur lager en voeg 100 ml slagroom toe. Laat inkoken zodat het wat dikker wordt. (Ik heb meestal niet zoveel geduld en help de dikte een beetje met een beetje maizena. 😳)


Schep de mosselen op een bord, giet daar wat saus overheen en garneer met verse peterselie.


Lekker met stokbrood (want je wil echt in de saus soppen! 😜)


Eet smakelijk.



27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page