500 calorieën | 20 minuten bereiden
Voor 4 personen:
1 grote bloemkool in kleine roosjes, 1 grote ui gesnipperd, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 80 gram gele curry pasta, 200 ml light kokosmelk, 200 ml water, 2 el zonnebloemolie, peper, paprikapoeder (eventueel zout), 150 gram basmatirijst, verse fijngehakte koriander, 2 middelgrote plakken naambrood.
Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
Roerbak de ui en knoflook glazig in de olie. Voeg de currypasta erbij en bak even mee. Voeg dan de kokosmelk, water, bloemkool en linzen toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen. Breng op smaak met paprikapoeder en peper. (Ik kook zoutvrij, maar als je wilt kan je zout toevoegen.)
Halveer het naambrood en rooster deze in een broodrooster.
Schep de rijst en de curry op een bord. Top af met de koriander en serveer het naambrood daarbij.
Comments