Voor 3 personen:
150 gram noodles
100 gram biefstuk
3 eieren
250 gram gemengde oosterse roerbak groenten (of zoals ik hier heb gedaan: sugar snaps, paksoi, ui en knoflook snijden en roerbakken)
2 groenten bouillionblokjes
3 el ketjap,
2 el zonnebloemolie
1/5 l water
zout, peper, sambal naar keuze, gedroogde uitjes
Kook de noodels zoals op de verpakking staat. Wanneer het klaar is, haal van het vuur, maar houd het in het warme water. Kook de eieren in 6 minuten en bak de biefstuk in beetje boter in 3-4 minuten. Wanneer de biefstuk klaar is, zet weg onder aluminiumfolie.
Verhit olie in een wok en roerbak daarin op hoog vuur de groenten. Verkruimel de bouillionblokjes erboven en blus af met de ketjap en water. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Zout, peper, sambal naar smaak toevoegen.
Verdeel noodles over borden en giet de soep daarover. Halveer de eieren en snij de biefstuk in reepjes. Verdeel over de borden. Garneer met
gedroogde uitjes.
Bereiding: 20 minuten. Calorieën: 480
Comments