top of page
Zoeken

Het belang van een grondige voorbereiding bij het realiseren van doelen

Bijgewerkt op: 3 dec. 2023


Wil je écht je doelen bereiken? Het begint niet alleen met een sprong in het diepe, maar vooral met een solide voorbereiding. Het verschil tussen simpelweg van start gaan en daadwerkelijk succesvol zijn ligt in de mate van voorbereiding die je treft.


Gewoon starten vs. doelen realiseren: Het belang van voorbereiding

Stel je voor dat je een marathon wilt rennen. Gewoon beginnen met rennen zonder een trainingsplan kan leiden tot blessures of uitputting, en het is onwaarschijnlijk dat je de finish haalt. Maar met een gedegen trainingsschema, aangepaste voeding en rustdagen vergroot je aanzienlijk de kans om de marathon succesvol uit te lopen. Hetzelfde geldt voor het bereiken van doelen: een gestructureerde voorbereiding vergroot de kans op succes. Dus ook als je doel Blijvend Slank worden is. Terwijl bij dit laatste de meeste mensen "gewoon maandag weer starten."

Gevolg: niet volhouden, frustratie en een daling van zelfwaarde.


Waarom is een degelijke voorbereiding zo cruciaal?

Stel je voor dat je een reis plant naar een onbekende bestemming zonder GPS of kaart. Je zult waarschijnlijk verdwalen of op zijn minst veel extra tijd verspillen aan het vinden van de juiste weg. Dit geldt ook voor afvallen en slank blijven. Je kan allerlei nieuwe diëten proberen, maar zonder degelijke voorbereiding zal het resultaat hetzelfde zijn; je valt af en komt daarna weer aan.

Op dezelfde manier helpt een gedegen voorbereiding bij het vaststellen van duidelijke doelen, het identificeren van obstakels en het uitstippelen van de meest efficiënte route om deze obstakels te overwinnen.

"If you're proactive, you focus on preparing. If you're reactive, you end up focusing on repairing." - John C. Maxwell

Wetenschap achter voorbereiding

Stel je voor dat je een belangrijke presentatie moet geven. Als je je niet hebt voorbereid, zal angst en onzekerheid waarschijnlijk de overhand krijgen, wat de kwaliteit van je presentatie negatief kan beïnvloeden.

Denk aan het behalen van een diploma. Studeren voorafgaand aan examens vermindert angst en vergroot je kans op slagen.

Onderzoek toont aan dat voorbereiding het zelfvertrouwen vergroot, stress vermindert en de kans op succes vergroot door een gevoel van controle te geven over de situatie.Diverse vormen van voorbereiding

Voorbereiding kan verschillende vormen aannemen, vergelijkbaar met het plannen van een reis. Het omvat het opstellen van een gedetailleerd actieplan, het identificeren van mogelijke obstakels en het bedenken van strategieën om deze te overwinnen. Het kan ook inhouden dat je jezelf mentaal voorbereidt door visualisatie-oefeningen, waardoor je jezelf al in een succesvolle situatie ziet voordat het plaatsvindt.

Of het kan betekenen dat je voldoende hulpbronnnen verzamelt. zodat je weet op wie of wat je kan terugvallen wanneer je moeite hebt met het realiseren van jouw doel.

Neem bijvoorbeeld het leren koken. Voorbereiding omvat niet alleen het lezen van recepten, maar ook het verzamelen van ingrediënten, vooraf snijden en organiseren van keukengerei voordat je begint. Misschien zelfs proef koken. Dit zorgt voor een soepeler kookproces en een smakelijk resultaat.


Voorbereiding om Blijvend Slank te worden: Onze online training: De Voorbereiding

In onze online training, De Voorbereiding, richten we ons op diepere aspecten van voorbereiding als je Blijvend Slank wilt worden. We behandelen niet alleen het onderscheid tussen actie en doelgerichte actie, maar richten ons ook op hoe gedragsverandering ontstaat. De Voorbereiding biedt jou een diepgaand begrip van wie jij was en wie je wilt worden.

Binnen De Voorbereiding ontdek je de nuances van gecontroleerde actie, begrijp je de wortels van gedragsverandering en ga je direct een persoonlijk actieplan opstellen op basis van realistische doelstellingen en haalbare stappen.


Actiegerichte stap naar De Voorbereiding

Is het tijd om serieus werk te maken van je doelen?

En nu eens zonder frustratie Blijvend Slank worden met rust in je hoofd? Meld je dan aan voor De Voorbereiding om je voor te bereiden op blijvend succes. Ontwikkel niet alleen een actieplan, maar ook een dieper begrip van de processen die nodig zijn om je doelen te realiseren.

De Voorbereiding staat gepland op 4 januari van 19.30-21.30 uur. Online live. (Is ook gezellig! 🤩) Aanmelden kan hier: http://www.fitspel.nl/devoorbereiding


Samenvatting

Voorbereiding is niet alleen een sleutel, maar eerder het fundament voor het bereiken van doelen. Het legt het pad naar succes en verhoogt de kans op het daadwerkelijk realiseren van wat je voor ogen hebt.


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page