top of page
Zoeken

De 4 vaardigheden die jou een heldin maken van jouw eigen Lijf & Leven

Bijgewerkt op: 29 dec. 2023


Welkom bij deze inspirerende blogpost waarin we de vaardigheden verkennen die nodig zijn om een lichaam te krijgen waarin jij je vrij voelt en rust in je kop ervaart. We begrijpen dat het behalen van doelen, vooral op het gebied van gezondheid en vitaliteit, een uitdaging kan zijn. Maar maak je geen zorgen, want ik help je met liefde om je te begeleiden bij het ontdekken en ontwikkelen van de vaardigheden die je nodig hebt om de heldin van je eigen Lijf & Leven te worden.


Laten we de vier essentiële vaardigheden verkennen die je zullen helpen om je doelen te verwezenlijken:


1. Uitvoervaardigheden | De sleutel tot daadwerkelijke actie!

Uitvoervaardigheden zijn de vaardigheden die je in staat stellen om actie te ondernemen en stappen te zetten richting je doelen. Het gaat hierbij niet alleen om het weten wat je moet doen, maar vooral om te ontdekken wat je kan doen. Dit vraagt om vastberadenheid, doorzettingsvermogen en het overwinnen van eventuele twijfels die je kunt hebben.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van je emoties en gedachten die je kunnen belemmeren. Herken wanneer angst of onzekerheid opkomt en probeer deze emoties te begrijpen en te overwinnen. Richt je op positieve bekrachtiging en focus op wat je wel kunt bereiken. Vertrouw op jezelf en zet kleine, haalbare stappen vooruit. Het draait allemaal om vooruitgang, niet perfectie.


2. Motivatievaardigheden | Houd de vlam van motivatie brandend!

Motivatievaardigheden zijn cruciaal om door te gaan, juist wanneer je de neiging hebt om op te geven. Motivatie is een kracht die je aandrijft en je in beweging houdt, zelfs wanneer het moeilijk wordt. Het is echter normaal dat motivatie soms afneemt of fluctueert.

Om je motivatie hoog te houden, is het belangrijk om je te concentreren op je doelen en de redenen waarom je ze wilt bereiken. Denk aan de positieve veranderingen die je zult ervaren en hoe ze je leven zullen verbeteren. Stel jezelf realistische doelen. Knip de doelen in kleinere stappen en beloon jezelf wanneer je mijlpalen bereikt. Net als dat jij dagelijks je tanden moet poetsen om een schone mond te houden, is motivatie ook iets wat je dagelijks moet bekrachtigen om je doel te realiseren.


3. Sociale vaardigheden | Samen sterker!

Sociale vaardigheden zijn van onschatbare waarde bij het bereiken van je doelen. Het gaat erom anderen om hulp te kunnen vragen en een ondersteunend netwerk op te bouwen.

Stel jezelf open voor het idee dat het oké is om hulp te vragen. Wees niet bang om je doelen en uitdagingen te delen met mensen die je vertrouwt. Uit onderzoek weten we wat wanneer we ons doel met anderen delen en onze commitment uitspreken dit tot betere resultaten leidt. Sociale support zorgt voor ondersteuning, aanmoediging en kunnen waardevolle inzichten bieden. Samen kun je sterker staan en elkaar motiveren om door te gaan, zelfs wanneer het even moeilijk wordt.


4. Stressmanagementvaardigheden | Blijf kalm en veerkrachtig!

Stress kan een grote invloed hebben op ons gedrag en onze impulsen. Het is daarom essentieel om effectieve stressmanagementvaardigheden te ontwikkelen. Stress is een natuurlijke reactie, maar het is belangrijk om te leren hoe je ermee om kunt gaan en het niet de controle over je laat overnemen.

Het begint met bewustwording. Herken de tekenen van stress in je Lijf & Leven. Neem de tijd om te ontspannen en te kalmeren. Dit kan zijn door middel van ademhalingsoefeningen, meditatie of het doen van activiteiten die je ontspanning bieden, zoals wandelen, lezen of luisteren naar rustgevende muziek. Leer jezelf aan om prioriteiten te stellen, grenzen te stellen en tijd te nemen voor zelfzorg. Humor kan ook een geweldige manier zijn om stress te verminderen. Neem het leven niet te serieus en vind momenten van lichtheid en plezier, zelfs in moeilijke tijden.


Lief mens, je hebt alle potentie en kracht in je om je doelen te bereiken. Met de juiste vaardigheden en de ondersteuning van anderen kun je de superheldin worden die je altijd al wilde zijn.


Laten we samen groeien, lachen en onze doelen realiseren.

Wees trots op elke stap die je zet en weet dat je nooit alleen bent op deze reis.


Wil je ontdekken hoe jouw reis eruit kan zien?

Doe dan mee met de gratis masterclass De Voorbereiding. Zonder verplichting een helder beeld krijgen van jouw belemmeringen en jouw mogelijkheden.


Hopelijk tot ziens bij De Voorbereiding, waar jouw reis naar succes begint!


Pluk je geluk,

Mira

Founder Fitspel | Vitaliteit- & Leiderschapscoach | Docent en Spreker

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page