top of page
Zoeken

Bloemkool curry met kip en aardappel

650 calorieën | 15 minuten bereiden | 20 minuten wachten


Voor 4 personen

Ingrediënten

600 gram vaste aardappelen in blokjes, 1 middelgrote bloemkool in roosjes, 300 gram kipfilet in stukjes, 400 ml kokosmelk, 1 grote ui en 3 teentjes knoflook fijngehakt, 1 rode peper in ringetjes, 2 cm gember fijngehakt, 4 eetlepels currypasta, 4 eetlepels zonnebloemolie, droge koriander, verse koriander (of als je koriander vies 😖 vindt: peterselie) 1/2 theelepeltje kurkuma, peper.


Bereiden

Kook de aardappelen en bloemkool 10 minuten en giet af.


Verhit de olie in een hapjes pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Als deze glazig zijn, bak de kipfilet mee. Als deze is aangebakken voeg je de gember, peper en currypasta toe. Even kort aanbakken. Giet dan de kokosmelk, aardappelen en bloemkool, kurkuma, gedroogde koriander, peper toe en laat voor 20 minuten pruttelen. Af en toe even omroeren.


Verdeel de curry over 4 borden en top af met verse koriander (of peterselie).


Eet smakelijk! 😋




44 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page