top of page
Zoeken

Risotto met truffel


Per 2 persoon: 100 gram risotto (droog gewogen), 200 gram kastanje champignons, 1 grote uit, 2 teentjes knoflook, peterselie, oregano, peper, 2 el. olijfolie, 1 el. roomboter, 1 flinke el. truffel (potje), 1,5 blokje groentebouillon, 30 gram Parmezaanse kaas.


Breng in een pan 1,5 liter water aan de kook en los de bouillon daarin op.

Snipper de ui en knoflook. Verhit in een hapjespan de olijfolie en bak de uit en knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg de risotto bij en laat deze ook even meebakken.

Blus af met wat bouillon en voeg dan de champignons en kruiden toe. Zet het vuur lager. Wanneer de bouillon is opgenomen, voeg dan weer wat bouillon toe, enz.. Blijf roeren. Na ongeveer 25 minuten is de risotto klaar. (Even proeven. Ik hou ervan als de risotto niet helemaal is fijn gekookt.)

Haal de risotto van het vuur en roer de boter en truffel erdoor.

Garneer met de Parmezaanse kaas.


p.p. 400 calorieën

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page