top of page
Zoeken

Japanse poke bowl

Kook 75 gr. sushi rijst p.p. volgens de gebruiksaanwijzing. Wanneer het klaar is, roer er voorzichtig 2 el rijstazijn p.p. door. Snij 75 gr. p.p. verse zalm in kleine stukjes en giet daar een marinade over van 1 el sesamzaadjes, 1 el sojasaus, 1 el sesamolie. Af en toe even door elkaar roeren. Maak een dressing voor over de groenten van 3 el zonnebloemolie, sap van 1/2 limoen, 1 el oestersaus, 1 el sojasaus. Doe de rijst in den kommetje en leg de garnering daarop. De topping bepaal je helemaal zelf! Ik heb gekozen voor in zonnebloemolie gebakken bimi met knoflook, avocado, komkommer in dunne reepjes, wortel geraspt en de zalm in marinade. Besprenkel de groenten met de dressing. Maak af met gesnipperde noribladen (zeewier), sesamzaadjes, sushi gember en wasabi mayonaise. Zooooo lekker!

Bereidingstijd: 20 minuten.


Eet smakelijk!

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page