top of page
Zoeken

Gehaktballetjes in paprika-tomatensaus

Bijgewerkt op: 19 jul.

400 calorieën | 30 minuten bereiden

Voor 3 personen


De gehaktballetjes

Meng 300 gram half-om-half gehakt met 1 eitje, 1 gesnipperd uitje, 2 eetlepels paneermeel en wat zout en peper. Draai hier 12 gehaktballetjes van.

Bak deze in 1,5 eetlepel boter rond om bruin en laat op laag vuur 20 minuutjes garen.


De paprika-tomatensaus

Fruit 1 grote gesnipperde ui en 3 uitgeknepen teentjes knoflook in 1 eetlepel olijfolie. Meng dit met 3, in blokjes gesneden rode puntpaprika's en bak even aan. Blus af met 50 ml water en kruimel hier 1 groenten bouillionblokje. Laat nog even 5 minuutjes koken en blendeer dan dit mengsel. Voeg vervolgens 3 grote vleestomaten in blokjes aan toe en laat deze zacht worden op lager vuur. Voeg eventueel zout en peper toe.


Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en schep op borden. Garneer met verse peterselie. Lekker met wat stokbrood.


Eet smakelijk. 😋


Let op: het brood is niet inbegrepen bij het aantal calorieën.


#gehaktballetjesinsaus

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page