Yes! » Lekker makkelijk » Risotto met baby asperges en gamba's

Risotto met baby asperges en gamba's

Gepubliceerd op 26 juli 2019 10:46

Voor 2 personen: 120 gram risotto, 200 gr. baby asperges, 150 gram gepelde gamba’s, 1 gesnipperde ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 el olijfolie, bouillon van 2 groenten tabletten, citroensap, peterselie, zout en peper, beetje geraspte Parmezaanse kaas.

Marineer de gamba’s in olijfolie, citroensap, peterselie, zout en peper en zet in koelkast.

Verhit de olie in een hapjes pan en fruit hierin de
Ui en knoflook glazig. Voeg risotto erbij en roer goed door zodat olie helemaal is opgenomen. Voeg steeds beetje bouillon toe. Blijven roeren. Na 10 min de baby asperges in stukken toevoegen. Als
De risotto geen vocht meer opneemt is het goed. (Even proeven). Eventueel peper naar smaak. Zet met deksel op de pan even weg.

Verhit koekenpan en roerbak hierin de gamba’s in een minuten gaat.

Verdeel risotto over borden. Doe daar wat gamba’s en de kaas over. Lekker met een spinazie of rucola salade.

Eet smakelijk.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.