Yes! » Blog & zo

Wie ben jij?

Vandaag ontving ik deze foto van mijn broer Paul. De foto is zo'n 41 jaar oud. Een foto als start voor onderzoek. Naast mij zit mijn broertje Rob, waarmee ik tot en met het VWO examen in de klas heb gezeten. Ik moest altijd heel hard werken voor school, Rob deed het tussen het spelen door, vroeg later mijn uittreksels en haalde vervolgens betere cijfers dan ik. Ik deed mijn examen in twee jaar met 8 vakken alfa, Rob deed het in 1 jaar met 9 vakken, beta. Rob is inmiddels professor in kankeronderzoek. Mijn oudste broer Paul is ingenieur en werkzaam als chief marketing- sales bij een technisch bedrijf. Mijn lieve zus Anouk is vol liefde en empathie werkzaam in de ouderenzorg. Ik ben nog altijd gelukszoeker. 

Lees meer »

Het gat tussen beslissing en overtuiging

Afgelopen weekend hadden wij thuis weer een 'ronde tafel gesprek'; we beluisteren naar wat de ander in het gezin bezig houdt, waar aan gestoord wordt en wat er beter kan. Maar ook wat we waarderen van elkaar. Empatisch luisteren is hierbij noodzakelijk. Elkaar niet in de reden vallen. Luisteren omdat je wilt begrijpen, niet omdat je een antwoord wilt geven. Zelfs onze dochter van 15 weet nu hoe  het moet; empatisch luisteren. Soms is dat lastig, soms voel je je zelfs beschaamd voor je eigen gezin. Maar atijd is het besef van wederzijds respect, liefde en zingeving. 

Lees meer »

Waarom ik doe wat ik doe...

Op mijn 3de ben ik samen met mijn biologische zus geadopteerd. We zijn opgegroeid met twee broers in een open-minded familie. Ogenschijnlijk probleemloos.

Lees meer »