Yes! » Blog & zo

Calorieën, koolhydraten of kwaliteit

Wat is het meest belangrijke als het gaat om gewichtsverlies?Door: Mira de Bruin | 30 oktober 2019Twee weken geleden mocht ik aanwezig zijn bij de lezing: “Calories, Carbs or Quality” van Kevin Hall aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.Kevin Hall is een autoriteit op dit gebied en als hoofdonderzoeker verbonden aan het “National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK)”.

Lees meer »

Wat is krachttraining?

Krachttraining is training met (extra) weerstand (tegendruk) om de maximale kracht te vergroten die kan worden uitgeoefend op fysieke objecten. Fysieke training is een activiteit die de prestaties verbetert door een fysieke verandering in het lichaam. Dit is anders dan oefening dat verbeteringen in coördinatie, behendigheid, evenwicht en nauwkeurigheid kan brengen. Een kracht is een natuurkundige grootheid die een voorwerp van vorm of van snelheid kan veranderen. Door de werking van een kracht kan arbeid verricht worden. Voordelen van krachttrainingNatuurlijk kan je door het vormen van je spieren ervoor zorgen dat je lichaamsvorm verandert. Maar krachttraining heeft veel meer voordelen dan alleen maar het creëren van spierballen en/of een sixpack. Krachttraining zorgt o.a. voor:

Lees meer »

7 Tips om gezond eten goedkoper te maken

Vaak denken mensen dat gezond eten duurder is. Maar is dat zo? Het is heel lastig om hier een eenduidig antwoord op de geven. Als we het hebben over duurder, dan hebben we het vaak over hoe jij het in je portemonnee ervaart. Maar de kosten van voeding is veel breder. Denk aan het milieu en denk ook aan gezondheid. Ter illustratie: in het westen sterft 4 op de 10 mensen aan welvaartsziekte. Dat zijn ziekten die ontstaan zijn door ons gedrag. De grootste kostenpost (9 miljard) m.b.t. deze welvaartsziekte hebben te maken met ongezonde voeding. En als we het hebben over het milieu: Vlees veroorzaakt 40% van de klimaatbelasting door voedsel van de gemiddelde Nederlander. Vlees heeft zoveel impact omdat voor de productie van 1 kilo vlees ongeveer 5 kilo plantaardig voer nodig is. En voor dit voer worden o.a. oerwouden gekapt... Maar laten we even blijven bij jouw portemonnee.In bijna alle gevallen is het A-merk duurder, zonder opvallend verschil. Denk aan zuivel, ontbijtgranen, zoet broodbeleg. Er zijn soms verschillen in smaak. Maar vaak toch echt minimaal. Denk aan hagelslag van De Ruyter, Venz of AH eigen merk. Proef jij daarin een echt groot verschil?In andere gevallen wordt smaak kunstmatig toegevoegd, wat het product qua gezondheid niet altijd ten goede komt. Denk hierbij aan het toevoegen van suiker en bijvoorbeeld chocolade in ontbijtgranen. Het toevoegen van ingrediënten maakt vaak het product duurder. In de meeste gevallen is een product duurder door de marketing. Jij betaalt dus meer, omdat Quaker graag reclame op t.v. wilt maken. Er wordt dan niet echt gekeken naar wat gezond is voor jou. Er wordt gekeken hoe een product zoveel mogelijk kan worden verkocht. Om echt bewuste keuzes te maken voor de gezondheid en je portemonnee is het noodzakelijk dat je etiketten gaat lezen. In mijn volgende blog ga ik je uitleggen hoe je dat het beste doet. 

Lees meer »

Bereken jouw ideale gewicht

Vaak zeggen mensen: ik wil 10 kilo afvallen! Maar is dat wel reëel? Hoe weet je eigenlijk wat je ideale gewicht is? Dat weet je door het te meten. Hoe je dat kan berekenen vertel ik je in deze blog. 

Lees meer »

Yes! Koolhydraten!

We horen zo veel over koolhydraten. En vooral zoveel tegenstrijdige geluiden. Tijd dus om jullie de waarheid over koolhydraten te onthullen.

Lees meer »

Heel veel succes!

Onze dochter start deze week met haar eindexamen. Iedereen wenst haar heel veel succes. We wensen anderen zo vaak succes.Wat is dat eigenlijk; succes?Wanneer ben je succesvol in het leven? Ik geloof dat succes gepaard gaat met gezondheid, met vitaliteit. Vitaliteit in al zijn facetten: sociaal-emotioneel, intellectueel, spiritueel en financieel. Je hebt geen succes als je een miljoen hebt, maar een klote relatie. Of wel een six-pack, maar geen empathie. Of enorm veel kennis bezit, maar geen wijsheid. Daarnaast  geloof ik dat succes hand in hand gaat met plezier. Hoe kan je jezelf succesvol noemen, als je wel business class kan reizen, maar daar niet intens van kan genieten? Hoe kan je streven naar succes als je geen plezier beleeft aan het proces? Streven naar succes zonder plezier is een enkele reis naar mislukking. Falen. Stress. Dus streven naar succes is eerst ontdekken wat je leuk vind. Eerst ontdekken waarom je er moeite voor zou doen. Eerst inzien wat het je gaat opleveren. Niet in materiële zin, maar wie je erdoor wordt. Precies op deze manier zorgen wij voor jouw blijvend slanke lijn. Net zoals succes niet gaat om geld, gaat afslanken niet om kilo's. En als je dat gaat inzien, ga je kilo's afslanken. Het gaat er niet om wat je krijgt, het gaat erom wie je erdoor wordt. Hoe dat voor jou van toepassing is, laat ik je ervaren tijdens de Brainfood Seminar Deze live masterclass is de start van jouw transformatie, voor de rest van je leven.Succes wensen we je, als je aan het einde komt voor datgene waar je hard voor hebt gewerkt. Succes wensen we je, als je gaat starten met iets dat je heel graag wilt.Succes heb je als je weet wat je wilt in het leven.

Lees meer »